

Kurkuma mielona
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
.
.
Kurkuma – Złoty Skarb Natury
Kurkuma to aromatyczna przyprawa o intensywnie żółtym kolorze, znana i ceniona od wieków w kuchni azjatyckiej. Pochodzi z kłączy rośliny Curcuma longa i charakteryzuje się lekko pikantnym, ziemistym smakiem z nutą goryczki. Jest podstawowym składnikiem curry, ale świetnie sprawdzi się również w daniach mięsnych, warzywnych, zupach, sosach oraz napojach, takich jak złote mleko.
Kurkuma zawiera kurkuminę – naturalny przeciwutleniacz o właściwościach przeciwzapalnych. To nie tylko przyprawa, ale także składnik wielu zdrowotnych napojów i suplementów.
✅ Zastosowanie: kuchnia indyjska, dania wegetariańskie, marynaty, koktajle
✅ Smak: lekko pikantny, ziemisty, z subtelną goryczką
✅ Produkt naturalny, bez dodatków i konserwantów
Dodaj kurkumę do swojej kuchni i ciesz się jej wyjątkowym aromatem oraz zdrowotnymi właściwościami!
.
.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i czystym miejscu, w temperaturze 5-25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: gorczycę, soję, gluten, orzeszki ziemne, orzechy, dwutlenek siarki, seler i nasiona sezamu.
Najlepiej spożyć przed:
Data minimalnej trwałości do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu
Kurkuma mielona